În ciuda stării sale de sănătatea, șeful PSD a participat ieri la ședința CEx, fiind prima apariție a sa în urma externării.

Acum, Victor Ponta vine cu o informație care poate fi privită în două moduri. Liderul Pro România spune că Dragnea ar fi solicitat viză pentru a o însoți pe Viorica Dăncilă în SUA, dar, ulterior, aceasta a fost anulată.

Ponta susține că Dragnea nu ar fi foarte bolnav în contextul în care a vrut să meargă în SUA, dar și anularea acestei vize poate arăta că liderul PSD nu are condiția necesară pentru a călători.

”În primul rând, domnul Dragnea nu s-a prezentat la proces, crezând că se va amâna procesul, dar acesta nu s-a amânat. În al doilea rând, domul Dragnea și-a delegat atribuțiile domnului Iordache, care vineri a sesizat Curtea Constituțională, cu un conflict între puterile statului, care este indentic cu solicitarea făcută de avocații domnului Dragnea, deci practic Camera Deputaților, și eu fac parte din Camera Deputaților, și nu m-a întrebat nimeni dacă sunt de acord sau nu. Este ceva extrem de grav, Camera Deputaților, o instituție a Statului, din care facem parte 330 și ceva de deputați, nu ne-a consultat nimeni, Camera Depitaților este folosită ca avocat pentru o persoană fizică, în cazul de față, domnul Dragnea”, a precizat Ponta.

Ponta spune că i s-a dat aceasta viză, dar a fost anulată.

”Al treilea lucru pe care nu îl știți și pe care îl voi povesti zilele următoare, exact când aflam că domnul Dragnea este în spital, cu dureri atroce, domnul Dragnea a făcut cerere de viză pentru Statele Unite ale Americii, să plece la AIPAC împreună cu doamna Dăncilă, și nu i s-a dat viză. S-a dat, dar de fapt s-a anulat. E o chestie cu totul specială. Și așa de bolnav era încât își lua viză să plece în America. Deci problema noastră de fapt asta este, de ce minte domnul Dragnea?”, a mai spus Victor Ponta, la Realitatea TV.