Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a ținut să revină asupra decrațiilor referitoare la Liviu Dragnea. Mai exact, ea a explicat pe larg ce a vrut în momentul în care a susținut că fostul lider PSD ar fi acum în liberate daca și-ar fi dat demisia de la conducerea PSD în momentul în care i-a fost cerută.

Firea a vorbit pe larg la Antena 3 despre subiectul Dragnea.

„M-am referit la discuţia care a avut loc, mai multe zile, între colegii noştri care aveau această opinie, că dacă s-ar fi retras mai din vreme de le conducerea PSD, din momentul în care tensiunea crescuse foarte mult în ţară şi relaţia sa cu anumite instituții se degradase”, a spus Firea.

Ea a susținut că majoritatea a fost de părere că, dacă Dragnea s-ar fi retras la timp, probabil că nu ar mai fi fost acel deznodământ după alegerile europarlamentare.

„dorinţa din spatele acestei acţiuni în justiţie fiind aceea de a scădea forţa PSD pentru că se doreşte să fie un partid mai mic, care să nu poată realiza o majoritate parlamentară împreună cu un partid de mai mici dimensiuni, cum a fost cu ALDE, ci practic să fim mulţi ani în opoziţie şi să nu mai conteze voturile noastre. A fost o discuție pe mai multe zile la partid. Asta este părerea noastră, poate bună, poate e rea. Viața va dovedi” , a declarat Gabriela Firea la Antena 3.