Redăm în totalitate discursul Laurei Condrea:

”Fosta soție a lui Dan Codnrea vrea custodia copilului. Am prezentant în fața instanței de judecată probele de filaj. Eu la nunta mea am avut ofițeri SRI. Acesta era mediul în care mă învârteam. Dan Alexandru Condrea a fost filat, la fel ca și mine. Este doar o probă ca să liniștitm un pic lucru. George Maior trebuie să știe cel mai bine. Solicitați un punct de vedere în SUA. Părinții mei prin prietenii lor erau în anturajul ceaușeștirlor. Tatăl meu era ofier militar.

Domnul Condrea a vrut să divorțeze, eu nu am vrut. Nu am avut cum să îl împiedic. Divorțul s-a încheiat divorțul. Fetița era la mine în brațe duminică seară în momentul în care s-a întâmplat accidentul. Dan condrea nu m-a mai sunat de ani de zile. Am fost sunată, cred, de un ofțier CIA, că dacă dăm declarații o să avem amândouă de suferit. Brândușa Constantin o cheamă. La mine a fost o singură solicitare verbală. A fost filat și de SRI.

Toate chiriile pe proprietăți le încasau Dan Condrea și Ileana Ulinciuc. Eu i-am transmis lui Cătălin Tolontan scan-uri cu documentele în care se demonstra că produsele hexi erau diluate.

Acum am cerut instituire de urgență a copilului. Nu puteam să cer reîncredințare. Nu mai exista vreo relație între mine și Dan Condrea. Nu răspundea niciodată la mesaje, mailuri și telefoane.

Ea nu crede că Dan Condrea și-a luat viața. El era activ. Eu am fost pasivă. Dacă îl speria presiunea nu mai înființa 10 firme. Dacă el era un tip sensibil la stres nu mai făcea 10 firme.

Eu am formulat de fiecare dată cân copilul a fost luat la bătaie am făcut plângeri penale. O băteau, dar nu în fiecare zi. Sunt probe pentru agresiune, tentative de omor. Acum mă simt amorțită, nu mai simt nimic. Am foarte mult de lucru. Am de făcut acțiuni.

Dan Condrea avea în jurul lui oameni din SRI, SPP. Și prietenul meu cel mai bun până la căsătorie era ofițer SRI. Copilul a fost abuzat. Ea nu discuta cu nimeni înafara familiei. E copil mic de 9 ani, nu umblă singură pe stradă. Importante sunt măsurile protective.

Sunt foarte supărată pe Dan Condrea. Dacă nu divorța trăia. Eu nu îl lăsam singură la volan. Dacă mă asculta, trăia. E iluzia mea de medic că puteam să-l salvez. Condrea plătea TVA la mașinile DIPI. Condrea plătea pentru protecția DIPI. În cazul Hexi Pharma, protexția a venit de la Camera de Sănătate din Parlament, de la domul Georgescu. Eu dețin backupuri până în decembrie 2008 din calculatorul lui dea acasă și din Traian. Le pot da la SIE, dar cu rugămintea să mi le dea înapoi.

Eu am avut o presimțire de ceva mult mai sumbru… am aflat din calculatorul de acasă. Nu am putut să deschid fișierul pentru că fișierele erau de Liux, iar eu utilizam Windows. L-am întrebat pe Condrea dacă era agent SIE. L-am întrebat și mi-a spus.

Știu sigur că mai există alte conturi. El mi-a spus că a trimis bani într-un off shore din SUA.

Ofițerul SIE nu se expune, e ofițer acoperit”.