O parte a Opoziției i-a dat lovitura lui Klaus Iohannis. Cei de la USR i-au spus clar șefului statului că nu îl va susține la alegerile prezidențiale de la toamnă. USR va avea candidat propriu la acest scrutiny

USR și PLUS vor avea candidat propriu în lupta pentru Cotroceni. Acesta a fost mesajul lui Dan Barna pentru Iohannis. Surprinzătoare a fost reacția președintelui.

Acesta a fost calm, susțin sursele participante la întâlnire. ”Foarte bine, ar fi anormal să nu aveți”, le-ar fi spus președintele celor de la USR.

Aceleași surse relatează că președintele Iohannis le-a cerut liderilor USR să colaboreze cu PNL, inclusiv într-o guvernare comună, pentru că ”trebuie făcut ceva pentru România”. Dacă USR și PNL nu își unesc eforturile pentru a construi împreună, există pericolul revenirii PSD în forță, i-a avertizat Klaus Iohannis, amintindu-le de victoria zdrobitoare a PSD la alegerile parlamentare din 2016.

Oamenii lui Barna nu vor nici să intre la guvernare în eventualitatea căderii guvernului. Barna spune însă că o moțiune de cenyură va fi depusă săptămâna viitoare, conform Digi24.

„Am încercat să analizăm şi calendarul posibil în perioada următoare şi am discutat şi pe marginea moţiunii de cenzură, pe care Opoziţia o va depune săptămâna viitoare, cel mai probabil. Şi am analizat diverse scenarii pentru viitor, din perspectiva aceasta, a posibilităţii ca moţiunea să treacă”, a arătat Barna în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

Liderul USR a menţionat că formaţiunea sa va susţine la nivel parlamentar orice variantă de guvern non-PSD care îşi va asuma o serie de obiective pe care Uniunea Salvaţi România le-a susţinut în ultimii trei ani.