Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, vine cu noi precizări în contextul tensiunilor din coaliție. Mai exact, acesta susține că nu este un moment foarte favorabil pentru depunerea unei moțiuni de cenzură.

Totodată, el a mai precizat că cei de la guvernare mai au o șansă să găsească o soluție rapidă pentru a rezolva întreaga situația. În acealași timp, social democratul mai precizează că se așteaptă la o gândire rațională și rapidă în contextul crizei și că nu este nevoie de o moțiune de cenzură ” de spectacol”.

“Nu cred că este un moment foarte bun neapărat acesta pentru o moţiune de cenzură. Mai au o şansă cei care sunt în acest moment la guvernare să găsească o soluţie rapidă. Dacă nu vor găsi o soluţie rapidă, atunci invităm ca o parte dintre ei, cei nemulţumiţi, să vină alături de noi, să facem o moţiune de cenzură, dar nu este în acest moment şi în actuala situaţie chiar momentul pentru a specula această criză cu o moţiune de cenzură.

Aşteptăm însă să fie raţionali şi să rezolve rapid această criză. Dacă nu, o moţiune de cenzură se impune, însă nu vom face o moţiune de cenzură de spectacol, ci numai una care trece cu siguranţă şi care produce o altă soluţie politică mai bună”, a declarat Vasile Dîncu, la RFI.

PSD nu își dorește să ajungă la guvernare

În ceea ce privește poziția PSD-ului, fostul vicepremier susține că social democrații nu doresc să intre  la guvernare ca să participe la “jocul de şantaj” dintre PNL şi USR PLUS. El a mai adăugat că în cazul în care criza nu se va rezolva, ei vor merge la Cotroceni pentru a propune un premier, dar și un program de guvernare alternativ.

“Nu dorim să intrăm la guvernare să participăm la jocul de şantaj între aceste două partide. Dacă această criză nu se rezolvă, putem să mergem la Cotroceni, dacă suntem chemaţi, şi să propunem un premier şi un program de guvernare alternativ, pe care îl avem.

Altfel, vom monitoriza şi cerem de urgenţă ca această coaliţie aflată la guvernare să rezolve aceste probleme politice în interiorul ei, pentru ca România să poată face faţă acestei crize”, a susţinut Dîncu.

De menționat este faptul că, joi, liderul psd marcel Ciolacu a precizat că social democrații vor depune o moțiune de cenzură.

”Categoric, în această sesiune parlamentară vom depune moţiunea de cenzură”, a declarat Marcel Ciolacu.