Alexandra Măceșanu a murit cu zile. Este concluzia unui om al legii care a participat la ancheta din Caracal. Acum s-a aflat cu a fost identificat și prins monstrul care le-a luat viața fetelor.

”Cum să ai poza unui Renault Megane și să spui că nu-l găsești într-o lună și jumătate într-un oraș precum Caracalul? Pentru că dacă s-ar fi rezolvat cazul Luizei nu ar mai fie existat tragedia Alexandrei”, dezvăluie un polițist, conform libertatea.ro.

Actorii principali ai zilei și nopții în care a fost căutat răpitorul Alexandrei au vorbit. Șeful poliției Caracal, Nicolae Mirea, a zis că ”noi ca polițiști am acționat perfect, nu se putea altfel”.  Comandantul întregii operațiuni de căutare, adjunctul IPJ Olt Nicolae Alexe, a declarat superiorilor, lucru trecut mai apoi în raportul MAI, că el ”a insistat să se efectueze intrarea în locație”. Ambii șefi de poliție au dat vina pe procurorul de caz Cristian Popescu, așa cum dăduseră vina pentru perchezițiile greșite pe STS, lucru care mai apoi s-a dovedit fals.

Când a ajuns la caz, rocurorul nu știa nici măcar care au fost datele furnizate de Alexandra la 112. Când le-a aflat, magistratul a încercat să repereze mașina suspectului.
A reperat-o foarte repede, după camerele de luat vederi din fața casei unor localnici. ”Aveam niște camere de luat vederi vizavi de locuință, unde cândva deținusem un magazin. Noroc că încă mergeau camerele”, explică Lari Pătran, proprietarul. ”Polițiștii erau în alertă, procurorul dorea repede imaginile. S-au uitat după o mașină argintie, care ar fi trecut prin fața casei de dimineață, între orele 8-11”. L-au reperat.

Până în acel moment, polițiștii căutau un BMW argintiu, pentru că un băiat de 11 ani din Dobrosloveni, comuna Alexandrei, le spusese că se urcase într-un BMW. Puștiul confundase mărcile.

Abia la ora 23:21, DIICOT Craiova a pus la dispoziția anchetatorilor din Caracal poza mașinii Renault Megane pe care o aveau în dosarul Luizei. După miezul nopții au depistat numărul mașinii și pe Gheorghe Dincă.

Chiar și așa, procurorul Popescu a fost penalizat, a fost suspendat de CSM. “A greșit clar că n-a intrat în curte, să plătească! Dar să vedem dacă principalul vinovat al acestui caz e un procuror cu un Logan în rate și nu alții care s-au umplut de bani de la interlopi”, mai dezvăluie sursele.