Vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda a declarat, luni, că social-democraţii nu au decis încă modul în care vor proceda joi, la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.
 
”Rămâne să vedem dacă vom fi în sală şi nu vom vota sau vom veni şi vom vota împotriva moţiunii”, a declarat Manda.
 
”Rămâne să decidem la grupurile parlamentare ce vom face. E clar că nu vom vota moţiunea, rămâne să vedem dacă vom fi în sală şi nu vom vota, ceea ce înseamnă o susţinere pentru guvern, sau sau vom veni şi vom vota împotriva moţiunii. Probabil, că mai degrabă prima soluţie”, a spus Manda.
 
Moţiunea de cenzură “Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!” va fi citită, luni, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, votul fiind programat joi.
 
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache declara vineri că cea mai mare parte a colegilor de la PSD vor pleca acasă miercuri, după şedinţa de vot final, dar apoi, la insistenţele jurnaliştilor a spus că va fi asigurat cvorumul de şedinţă la moţiune. 
 
Opoziţia a depus vineri, moţiunea de cenzură “Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, demersul fiind semnat de 163 de parlamentari. PNL, USR şi PMP afirmă, în document, că programul de guvernare ar trebui să se numească ”Programul de Guvernare după anul 2021 …”, toate angajmentele fiind amânate după această dată.