În cadrul conferinței de presă, candidat la Primăria Capitalei și liderul sindicatului STB au discutat despre autobuzul care a luat foc și tramvaiul care a deraiat, explicând ce se va întâmpla cu banii cu care au fost achiziționate troleibuze, dacă nu sunt cheltuiți până în 2022.

Potrivit celor spuse de Nicușor Dan, „acum câteva zile a luat foc un autobuz. În urmă cu o săptămână un tramvai a deraiat. Nu e primul tramvai care deraiază. Nu există o mentenanţă profesionistă aşa cum ar trebui făcută. Nu s-a făcut nicio investiţie pe şinele de tramvai.”

De asemenea, candidatul susținut de PNL a menționat faptul că „nu s-a facut nicio investiţie pe reţeaua electrică a troleibuzelor. Au fost nu mai puţin de 4 licitaţii eşuate pentru achiziţia de aer condiţionat. În ceea ce priveşte achiziţiile pe fondul pentru mediu, primarul a aşteptat 2 ani şi jumătate până să descopere că există această sursă de finanţare”.

Situație dezastruoasă

„În mandatul doamnei primar s-au întâmplat lucruri grave. Încă suntem într-o perioadă dezastruasa. Punem în pericol viaţa oamenilor. S-a pus accent pe aerul condiţionat. Nu mă aşteptam să ia foc şi troleibuzul. Suntem într-o situaţie fără precendent. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva de ani de zile”, a declarat Valer Ciobănescu, liderul sindicatului STB.

Nicușor Dan a explicat faptul că banii cu care au fost achiziţionate troleibuzele trebuie daţi înapoi, dacă nu sunt cheltuiţi până în 2022.

„Pe achiziţia pe fondurile europene situaţia e dezastruoasă. La jumătetea anului trecut a pregătit achiziţia pentru 100 de tramvaie şi 100 de autobuze hibride. Licitaţiile au fost anulate în urmă cu câteva luni. Achiziţia tramvaielor e condiţionată de refacerea liniilor 40 si 55. Pentru liniile astea nu s-a facut nici măcar documentaţia tehnică. Dacă banii nu sunt cheltuiţi până în 2022, banii cu care au fost achiziţionate troleibuze trebuie daţi înapoi”, a adăugat Nicușor Dan.