Christian Sabbagh l-a avut invitat în ediția specială a Știrilor Kanal D pe colonelul Constantin Ionescu, unul dintre cei mai buni criminaliști ai României. Acesta crede că Dincă a avut complici. Tot el dezvășuie și motivul pentru care a ucis-o.

„E grav de tot că, la 112, era o singură persoană de serviciu. E de condamnat comportamentul operatorului de la serviciul de urgență, care nu a luat-o prea în serios pe Alexandra Măceșanu. Serviciul de urgență nu a fost îmbunătățit. Gheorghe Dincă nu este singur, nu este un singuratic. Nu a ucis pentru că e criminal, ci pentru că s-a întâmplat ca fata a pus mâna pe telefon. A surprins-o că a pus mâna pe telefon. S-a descalificat si dezumanizat Sistemul după cazul Caracal” susține Constantin Ionescu.

Un alt minus important sesizat de criminalist este că poliția nu mai știe să lucreze nici cu informatorii:

Casa lui Gheorghe Dincă e făcută pentru a alunga curioșii. Ca polițist profesionist, mi-ar fi atras atenția. E gen cazemată, blindată.  Se pare că poliția nu mai are informatori. Nu prea mai știe poliția cum să lucreze cu informatorii. Neștiința de carte a autorităților le-a împiedicat să intervină la timp pentru a o salva pe Alexandra Măceșanu. Greu își vor mai repara imaginea.  Trebuie ras totul de sus în jos, nu de jos în sus. Poliția nu trebuie, însă, militarizată din nou,” susține colonelul Constantin Ionescu.