Postul de televiziune Antena 3 a prezentat, informaţii în exclusivitate legate de medicul italian impostor. Postul de televiziune a intrat în posesia unor documente care arată faptul că Matteo Politi a fost încarcerat într-un penitenciar din Londra. Unul dintre documente, emis în iunie 2017, arată că Politi a fost deținut în închisoarea WORMWOOD SCRUBS din capitala Marii Britanii. În document nu este precizat motivul pentru care italianul impostor a fost încarcerat şi, de asemenea, nici perioada în care a fost ţinut în detenţie. În plus, în 2011 Politi a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare în Italia pentru că a profesat meseria de medic fără drept.

O altă serie de informaţii, prezentate de cotidianul Jurnalul, arată că avocata care l-a ajutat de medicul impostor să-şi rezolve problemele cu actele în România ar fi şi ea FALSĂ, potrivit unor surse din anchetă.

Jurnaliştii scriu că atât italianul impostor cât şi avocata sa ar putea face parte dintr-o reţea de crimă organizată internaţională, mult mai extinsă, din care fac parte şi angajaţi ai unor instituţii publice Interpol a cerut ajutorul Poliţiei Române în acest caz şi cercetează acum această reţea. Printre impostori, atât în România, cât şi în alte ţări europene, nu sunt numai medici sau avocaţi, ci şi psihologi, profesori, formatori şi traineri pentru diverse meserii, care obţin certificate şi adeverinţe false, apoi ajung să practice meserii pe care nu le cunosc. Problema medicilor este cea mai gravă, pentru că afectează direct vieţile oamenilor, aşa cum s-a-ntâmplat în cazul falsului chirurg italian Matteo Politi. Acesta susţine în continuare că este medic, pentru că a obţinut o diplomă de licenţă la Priştina, în Kosovo, iar avocata lui, cea care s-a ocupat de obţinerea parafei, fără să aibă documentele obligatorii, l-ar fi asigurat că nu va avea nicio problemă în exercitarea profesiei de chirurg în România.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru chirurgul fals italian, acesta fiind acuzat de trei infracţiuni, înşelăciune în formă continuată şi simplă şi de exercitarea fără drept a profesiei.