Klaus Iohannis îşi va finaliza cel de-al doilea mandat prezidenţial în 2024 şi, conform Constituţiei, nu mai poate candida pentru un nou mandat. În acest sens, liberalii încearcă să-şi găsească un candidat cu care să câştige în faţa celor de la PSD.

Cine îi va lua locul lui Iohannis?

Fost premier al României între decembrie 2008 şi februarie 2012, Emil Boc, este unul dintre cei mai bine văzuţi oameni din PNL. Mulţidintre liderii liberali îl văd ca şi succesor al lui Klaus Iohannis din 2024. De altfel, se pare că PNL va alege dintre Florin Cîţu, Rareş Bogdan şi Emil Boc.

Aceştia sunt liderii PNL cu cele mai mari şanse de a fi desemnaţi de liberali să candideze la următoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte al României. Cel puţin asta spune liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, care nu exclude ca Emil Boc să fie la final desemnat candidatul PNL.

Invitat la emisiunea Ziua Live, Buda a făcut mai multe dezvăluiri. „Principala preocupare, în acest moment, este legată de guvernare. Sondajele ne vor arăta, până la urmă, cine va fi cea mai bună soluţie pentru alegerile prezidenţiale.

Emil Boc a spus că nu vrea să candideze

Nimeni nu poate fi exclus, Florin Cîţu, Rareş Bogdan sau chiar Emil Boc, deşi a declarat că nu intenţionează să candideze.

Indiferent de cine discutăm, de ei sau de orice alt membru de partid, această candidatură este subsumată unui act de guvernare eficient. Pentru noi, principala preocupare, în acest moment, este legată de guvernare”, a declarat Daniel Buda, conform zcj.ro.

Deşi Emil Boc a afirmat că nu intenţionează să candideze pentru un post în fruntea PNL, Daniel Buda spune că nu este exclus ca într-o zi acest lucru să se întâmple.

„Legat de Emil Boc, dacă îl vedem în conducerea partidului, să ştiţi că sunt oameni în lumea asta politică care n-au nevoie de funcţii pentru a fi o voce puternică şi autoritară. Din ce ştiu, a spus foarte clar că nu vizează nicio funcţie la nivel naţional. Totuşi, domnia sa nu are nevoie de o funcţie pentru a fi o voce ascultată”, a explicat Daniel Buda.