Acesta este de părere că monstrul din Caracal a știut că adolescenta în vârstă de 15 ani, pe care o răpise, a apelat la autorități pentru a o salva. El crede că cineva din Poliție l-a anunțat. Lipsa transcriptului conversației dintre Alexandra Măceșanu și polițistul care a apelat-o de pe telefonul personal, în ziua crimei, vine să-i întărească și mai mult supoziția.

Fata a vorbit timp de 20 de minute cu un om al legii și în ciuda insistențelor familiei de a primi înregistrarea, anchetatorii refuză să o facă publică. Este posibil, ca în acele momente de groază, Alexandra să fi oferit suficiente detalii pentru a putea fi localizată, însă ca Poliția să nu fi dorit să o găsească.

Sorin Ovidiu Bălan crede că Gheorghe Dincă este implicat într-o rețea cu nume grele, care îl protejează, de aceea acesta a și fost foarte sigur pe el atât timp cât ancheta s-a aflat în mâinile DIICOT Craiova. Alexandru Cumpănașiu susține și el că a primit informații, de la o persoană foarte credibilă (probabil Dan Diaconescu) că monstrul din Caracal ar fi avut o relație de prietenie cu oameni ai legii, printre care o judecătoare al cărei soț a dispărut subit, un fost șef de poliție, un fost prim procuror și un politician foarte cunoscut.