Fostul președinte Traian Băsescu ar fi primit cel puțin 26 de mii de euro de la fratele său drept sponsorizare pentru alegerile europarlamentare, scrie Antena3.ro.

Mircea Băsescu a făcut închisoare pentru trafic de influență în urma dosarului și ”mormanului de bani” primit de la familia lui Bercea Mondial. Fratele fostului președinte a rămas totuși cu averea intactă pentru că nu s-au facut percheziții pentru a fi găsită suma respectivă.

Această sumă de bani figurează acum în declarația de avere depusă de fostul președinte Traian Băsescu în calitate de europarlamentar.

Avocatul Artin Sarchiziana a comentat la Antena 3 această situație de neîncredere în sistemul de Justiție din Romînia.

”Eu cred că oarecum întărește acel sentiment pe care l-au avut unii, pe bună dreptate de neîncredere în sistemul judiciar. Vreau să va spun un lucru. Din punctul meu de vedere, într-un stat de drept cel mai periculos lucru este tocmai sentimentul de neîncredere în justiție.(…)Justiția de masă, dacă îmi permiteți această expresie, se infăptuiește la nivel mai jos, la judecătorii, poate la tribunal și la Curtea de Apel. În clipa în care te duci spre judecătorie și nu ai încredere în omul care va sta înaintea ta și va fi judecător(…)tu tot cu suspiciune vei privi și evident că vei ezita să mai mergi la Justiție. Și vedem multe situații în care din păcate unii dintre semenii noștri își fac dreptate singuri, fapt nepermis într-un stat de drept, sau dimpotrivă evită să meargă spre instanțele judecătorești, eludează această problemă a Justiției”, spune avocatul Artin Sarchizian.

Declarație de avere Traian Băsescu