Potrivit postului Realitatea Tv, ultimele informații arată că Elena Udrea ar fi acceptat să colaboreze cu FBI, serviciul fiind interesat de afacerile desfășurate în perioada regimului Băsescu. Vizați ar fi Traian Băsescu, George Maior și Florian Coldea, spune sursa citată.

Aceleași surse susțin că FBI ar fi interesat de afacerile desfășurate în perioada regimului Băsescu. Elena Udrea a fost unul dintre oamenii de bază ai fostului președinte și unul dintre depozitarii secretelor regimului. Jurnalistul Stelian Negrea susține că Udrea are multe informații care i-ar putea incrimina pe cei trei.
„Este o ştire care ar trebui să dea fiori pe şira spinării celor trei persoane şi nu numai. Udrea este depozitarul unor secrete şi trezorierul unor afaceri uriaşe făcute pe timpul celor două mandate ale lui Traian Băsescu. Tăcerea domniei sale de până acum a avut ceva din filmele cu mafioţi. Tăcerea era dată în schimbul unei protecţii de care domnia sa cu siguranţă s-a bucurat pe timpul celor două mandate pentru că, la fel ca în cazul fratelui preşedintelui, pare că a existat o protecţie contrainformativă şi niciuna dintre afacerile doamnei Udrea făcute şi… Porecla ei pe timpul celor două mandate era „Doamna” şi toate marile afaceri erau vămuite pe la domnia sa. Adică nu puteai să vorbeşti de o afacere uriaşă sau de o afacere consistentă în România fără să ai aprobarea domniei sale. De aici şi până la conexiunile cu Traian Băsescu este o cale extrem de scurtă. Udrea, conform surselor noastre, ar fi acceptat să colaboreze cu investigatorii FBI. (…) Poate aflăm nişte lucruri cutremurătoare. Într-o investigaţie de acest fel, foarte importante sunt dovezile pe care le pot scoate la suprafaţă şi pe care le pot converti în probe juridice. Udrea ar putea indica persoane interpuse, circuite financiare”, a declarat jurnalistul Stelian Negrea, într-o intervenţie la Realitatea TV.

„Atât Udrea, cât şi Alina Bica pot pune la dispoziţia anchetatorilor probe solide. Ele pot da substanţă şi pot transforma nişte informaţii, nişte bănuieli în probe juridice”, a mai spus acesta.