Planul B al laurei Codruța Kovesi este doar o invenție populistă a unui candidat la președinția Ucrainei. O spune istoricul Armand Goșu, specialist în spațiul ex sovietic, pentru B1.ro.

Numele lui Kovesi a apărut ca potențial candidat pentru postul de șef al parchetului din Ucraina, în cazul în care comediantul pro occidental Zelensky va câștiga președinția.

„Este o mişcare electorală, populism de doi bani. Ar fi interesant să vedem oligarhii, pe care îi are Zelinsky în spate să îi finanţeze campania electorală, ce părere au despre această năstruşnică idee. E total neserios. Anticorupţia a devenit o armă electorală, iar toate regimurile populiste folosesc anticorupţia pe post de bâtă împotriva adversarilor politici. Zelinski e ultimul care ar trebui să vorbească despre acest lucru”, a declarat Armand Goşu pentru B1.ro.

Această posibilitate, negată chiar și de Kovesi, a fost prezentată ca un fel de plan B al fostului șef DNA, în cazul în care nu va ocupa poziția de procuror șef al parchetului european. Negocierile dintre Parlamentul European și Consiliului Uniunii, pe această temă, au fost amânate până în toamnă.