După ce grupul parlamentar al PNL a părăsit şedinţa, alţi doi deputaţi PSD au plecat, fapt care a dus la lipsa de cvorum.

Marţi, deputaţii din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci au ajuns la articolul 7 din OUG 50/2010.

La debutul dezbaterilor de marţi, deputatul PNL Eugen Nicolăescu a reclamat faptul că s-a încălcat regulamentul, în condiţiile în care, în urmă cu două săptămâni, comisia a aprobat ca dezbaterea OUG 50/2010 să aibă loc pe data de 27 octombrie. Însă, biroul comisiei a decis ca aceste dezbateri să fie devansate din cauza votului pe moţiunea de cenzură, care vor avea loc miercuri.

‘Cred că Biroul comisiei şi-a depăşit atribuţiile. Dacă exista un vot al comisiei pe acest program, dezbaterile nu puteau fi devansate. După data de 27, adică de mâine, biroul comisiei se putea întruni şi stabili altceva. Până mâine, există un calendar stabilit de comisie. În cel mai bun caz, azi putem face un studiu pe ordonanţă’, a spus Nicolăescu.

Preşedintele comisiei, Viorel Ştefan, a adăugat, în favoarea deciziei biroului comisiei, şi faptul că joi este plen, când guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea educaţiei naţionale, iar săptămâna viitoare Parlamentul are programată o sesiune extraordinară la Iaşi.

‘Astfel, ne vom întâlni abia peste două sau trei săptămâni’, a spus Viorel Ştefan.

El a atras atenţia deputaţilor PNL, care s-au ridicat să părăsească şedinţa, că amânarea dezbaterilor este, pe de o parte, o lipsă de respect faţă de cei 40-50 de invitaţi din sală, iar, pe de altă parte, amânarea acestor dezbateri afectează consumatorii.

‘Declarăm că vrem să ajutăm consumatorii, dar nu vrem să discutăm această ordonanţă. Chiar şi o oră dacă dezbatem trei articole tot este un pas înainte pentru consumatori, care sunt afectaţi de acte adiţionale despre care se spune că sunt admise tacit. Nu sunt problemele mele personale şi nici ale biroului comisiei’, a subliniat Viorel Ştefan.