Firea a anunțat aseară, la Antena 3, că nu mai doreşte străzi din centrul Capitalei blocate cu activităţi de weekend şi a anunţat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituţie care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale.

"Chiar în acest weekend, circulaţia din Capitală a fost blocată şi asta nu pentru că erau foarte multe maşini în trafic – lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat mulţi în concediu – ci pentru că se aprobă foarte multe evenimente stradale în centrul Capitalei, fie că sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se întâmplă în nicio capitală europeană. Acolo este respect pentru cetăţeni, pentru turişti şi în general respect pentru faptul că nu trebuie să 'ştrangulezi' circulaţia cu evenimente – care este foarte bine că se organizează – dar nu trebuie să fie organizate în centru, în punctul zero al Capitalei", a argumentat Firea la Antena 3, conform Agerpres.

Edilul şef al Capitalei a precizat că i-a anunţat deja pe toţi directorii care se ocupă de aceste aprobări că se vor întâlni luni dimineaţa, iar aşa ceva nu se va mai întâmpla. Ea a menţionat că astfel de aprobări au fost date anterior debutului mandatului său.

Pe rețelele de socializare anunțul făcut de Gabriela Firea a împărțit bucureștenii în două tabere, însă majoritatea susțin că Bucureștiul are nevoie de astfel de evenimente, indiferent că sunt sportive, culturale sau de altă natură. Pe de altă parte, mulți bucureșteni se plâng de traficul aglomerat în zilele de weekend din cauza restricțiilor de trafic.

"Bucureştenii deja mai au puţin şi deja dau pe dinafară de supărare. Ieri am simţit această stare şi primesc nenumărate mesaje şi pe Facebook, pe mailul meu personal, nu mai spun pe toate mailurile şi la dispeceratul Primăriei Generale a Capitalei. Ieri era coadă de maşini de la Casa Presei Libere până la Guvern. M-am gândit că este un accident, am încercat să ajung mai repede, să văd ce se întâmplă. Ce credeţi că se întâmpla? Bulevardul Kiseleff era blocat, erau câţiva tineri care jucau tenis – foarte puţini pentru că era şi caniculă şi cei câţiva tineri, care foarte bine că făceau sport dar nu era cazul să o fac pe Bd. Kiseleff – şi tot centrul Capitalei era paralizat, toată lumea supărată. (…) Recent a avut loc un concert în Piaţa Constituţiei. Nu se mai putea intra în Capitală de la Otopeni, era paralizat totul", a explicat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, există multe zone neexploatate sau chiar terenuri virane unde pot fi organizate evenimente, un exemplu în acest sens fiind Arena Naţională, Romexpo, parcuri. "Dacă am fi avut o centură a Capitalei, nu am fi 'străpuns' Bucureştiul rutier dintr-o parte în alta", a adăugat primarul general.

Capital îi invită pe atât pe bucureșteni cât și pe ceilalți cititori să își expună părerea referitor la decizia noului primar general al Capitalei.