Dezastrul pe care nu l-a prevăzut nimeni. Anunțul făcut chiar de șeful Pfizer. Este de necrezut

Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, a oferit un interviu presei israeliene în care spune că este vizat în mod constant de către activiștii anti-vaccin care postează informații false despre el în mediul online. Ba mai mult, aceștia îi trimit și scrisori de amenințare.

El spune că există două categorii de oameni care nu doresc să se vaccineze – cei care ezită din diferite motive și cei care profită de pe urma dezinformării. Directorul executiv al companiei americane spune că cei din urmă au cunoștințe cu privire la vaccin, însă preferă să facă din acestă dezinformare un mod de viață.

Albert Bourla i-a numit pe dezinformatori drept criminali, scrie Times of Israel.

Acuzații extrem de dure

Șeful Pfizer spune că anti-vacciniștii au declarat în mod fals că soția sa s-a stins din viață din cauză că el a forțat-o să se vaccineze, ceea ce a produs panică în familia lui. El spune că și-a sunat copiii în mod disperat pentru a-i liniști, același lucru făcându-l și cu părinții în vârstă ai soției.

„Dar aceasta este cea mai mică dintre pagube, cel mai grav lucru este că oamenii cred acele lucruri… oamenii care mor în principal nu sunt vaccinați”, a spus Albert Bourla, adăugând „Milioane de oameni au murit din cauza lor, a acestui număr mic de criminali.”

Viața va reveni la normal în curând

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat într-un interviu publicat la finalul săptămânii trecute, că „întoarcerea la viața normală” va avea loc în  în primăvară, potrivit Fox Business.

Bourla a făcut declarațiile pentru publicația franceză Le Figaro. El consideră că volumul de teste, vaccinările și tratamentele împotriva COVID-19 sunt factorii cheie pentru eventuala ieșire a lumii din pandemia de COVID-19, care a ucis peste 850.000 de oameni doar în SUA.

Medicamentele antivirale împotriva COVID-19 sunt văzute ca următorul pas în lupta împotriva virusului. Vaccinurile au fost lăudate că au ajutat la prevenirea deceselor în timpul recentului val de infecții, dar criticii spun că au făcut puțin pentru a încetini răspândirea bolii din cauza transmisibilității variantei Omicron.

Luna trecută, autoritățile de reglementare din SUA au autorizat Paxlovid, un medicament utilizat în infecțiile timpurii cu COVID-19. Cei care au luat medicamentul au observat o reducere de aproape 90% a spitalizărilor și a deceselor în rândul pacienților cu cea mai mare probabilitate de a face boală severă.