Surse citate de Comisarul.ro și preluate de Realitatea Tv susțin că FBI ar investiga în aceste momente gruparea Dragnea și că în joc ar fi vorba despre sume uriașe, mai exact despre  50 de milioane de dolari.

Departamentul de Stat american a transmis avertismente discrete către toți oficialii americani care sosesc la București să evite, în măsura circumstanțelor, discuții tete-a-tete cu liderul PSD, sau discuții informale, spun cei de la Realitatea și Comisarul.ro

Investigațiile FBI au la bază o plată suspectă către o firmă de lobby din SUA efectuată în numele lui Dragnea și PSD de către o entitate care pare a nu avea nicio legătură directă cu partidul de guvernământ și liderul acestuia.

Sursa citata spune că în anchetă apare și numele afaceristului decedat în avion, în Costa Rica, Costel Comana, fostul coleg al lui Dragnea și partener de afaceri imobiliare mai mult decât suspecte.

Fiica lui Comana ar fi vândut cu o grabă suspectă toate imobilele și terenurile achiziționate de tatăl său de la Dragnea.

Elena Udrea și Alina Bica, investigate de asemenea de FBI în Costa Rica, s-ar fi folosit de aceeași rețea ca și Gruparea Dragnea pentru a transfera sume uriașe de bani în bănci din America de Sud și Centrală.