Bugetul pe 2019 a reprezentat pretextul unui val de plecări dintre PSD spre Pro România. Conform unor surse politice, Victor Ponta s-a întâlnit la Cluj cu Ioan Rus, Mihai Tudose, Corina Crețu, Sorin Grindeanu, Georgian Pop, Marian Neacșu și Aurelia Cristea pentru a stabili în detaliu o strategie prin care să genereze o problemă de imagine atât de puternică încât Liviu Dragnea să pară că a pierdut controul în partid.

Și astfel au fost anunțate plecări în lanț, dintre deputați sau senatori. După Mihai Tudose și Georgian Pop, numărul parlamentarilor PSD care vor trece la Pro România mai crește cu încă unul. Robert Turcescu a anunțat pe facebook și el că deputatul de Timiș, Adrian Pau va pleca din PSD. Acesta este un apropiat al lui Sorin Grindeanu.

Conform unor surse din Pro România, alți deputați ar urma să se alăture formațiunii. Este vorba despre parlamentari din județul Olt, împreună cu Paul Stănescu, fostul vicepremier, din Timiș, dar și din Ialomița. Momentan încă s-ar purta negocieri, pentru că toți își doresc funcții și diverse locuri pe liste. Unii chiar se visează miniștrii într-un viitor guvern de uniune națională. Cine ar fi însă premierul unanim acceptat? Ludovic Orban? Victor Ponta? Dacian Cioloș? Greu de crezut că toate forțele politice vor putea colabora eficient. 

Cert este că PSD-ALDE va pierde majoritatea și în Camera Deputaților și în Senat în curând și atunci orice proiect vor încerca să treacă va întâmpina mari dificultăți. Situația nu este deloc una roz pentru Liviu Dragnea, însă se pare că și acesta are pus la cale un plan cu care va lua în surprindere pe toată lumea.