Ludovic Orban a declarat luni că susține în continuare ideea de a-i impozita pe IT-iști, dar că PNL nu va lua nicio măsură fără consultarea mediului de afaceri și a partenerilor sociali.

De asemenea, președintele PNL spune că măsura face parte din „principiile bunei guvernări” și că i „se pare perfect normal ca toate categoriile de cetăţeni români care înregistrează venituri, aşa cum toţi plătesc impozit să plătească şi cei care nu plătesc impozit”.

Totodată, Orban a precizat că neimpozitarea celor care lucrează în IT face parte din gândirea PSD de „a-și forma un electorat captiv”.

Întrebat dacă se teme că cei care lucrează în IT şi companiile care au făcut investiţii în România în acest domeniu vor pleca în alte ţări, Orban a răspuns:

„România are nevoie de reindustrializare, ce-o să facem? O să dăm facilităţi fiscale pentru toţi inginerii TCM, inginerii de maşini-unelte, de utilaj tehonologic, pentru toţi prelucrătorii prin aşchiere. România se confruntă cu un exod al medicilor, ce să facem, să folosim ca şi mijloc (sic!) de a preveni plecarea unor oameni care deţin specializări într-un domeniu sau altul generalizând… păi în România nu o să mai plătească nimeni impozit la un moment dat”.

Ludovic Orban transmitea la Mediaș că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit.

„Orice venit trebuie impozitat. Nu poți să creezi facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, a spus Orban, citat de Digi24.ro.