‘Tu ești criminalul acestei țări. Noi îți dorim la mulți ani cu executare’, a strigat la portavoce protestatarul Marian Ceaușescu.

Fostul președinte Ion Iliescu împlinește duminică 89 de ani. Social-democrații i-au transmis fondatorului PSD, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, „<>”.

„Astăzi îl celebrăm pe părintele fondator al Partidului Social Democrat, promotorul valorilor social-democrației române moderne și poate singurul președinte cu adevărat echilibrat și solidar cu dezideratul bunăstării României. La mulți ani celui pe care Adrian Năstase l-a numit “înțeleptul politicii românești”! La mulți ani, Ion Iliescu!”, i-au transmis, duminică, reprezentanții PSD fostului președinte Ion Iliescu, cu ocazia zilei sale de naștere.

De asemenea, fostul premier al României, Adrian Năstase, consider că cee ace au făcut protestatarii este extrem de periculos. La ziua de naștere a lui Ion Iliescu, de 3 martie, câteva persoane i-au adus acestuia în fața locuinței un pat metalic.

„L-a făcut în mod evident să se retragă, să urmărească din locuința sa care acum este agresată de tot felul de indivizi cu anumite nemulțumiri sau frustrări – nu vreau să comentez -. Este nedrept ceea ce se întâmplă. Eu cred că este un lucru extrem de periculos, de jenant pentru societatea românească. Dărâmarea statuilor și distrugerea unor legende până la urmă legate de momentele importante ale acestor ani de istorie politică nu ne ajută să fim mai puternici în relația noastră cu UE si în general cu vecinii și marile puteri sau cu viitorul”, a declarat Adrian Năstase la Antena3.