Lovitură uriașă pentru Tesla. Acțiunile au scăzut cu 8,55% luni. Acest lucru s-a datorat demersului întreprins de învestitorii care pariază pe o revenire a economiilor după criza de COVID. Ei au renunțat la acțiuni Big Tech.

Este cea mai mare scădere a Tesla de la 23 septembrie 2020. În acel moment a închis cu un minus de 10,34%.

Acțiunile companiilor Big Tech au scăzut și ele luni, Apple, Amazon și Microsoft închizând fiecare cu minusuri de mai mult de 2%. În ansamblu, indicele Nasdaq Composite a scăzut 2,5% luni, în timp ce Dow Jones a urcat cu 0,1%.

Acțiunile Tesla pot fi influențate și de bitcoin, ceea ce și-a încetinit ascensiunea luni. Criptomoneda a scăzut cu aproximativ 6%, potrivit CoinDesk.

Acțiune întreprinsă de Elon Musk

În luna mai 2020, acţiunile producătorului de automobile electrice au scăzut cu 9%. S-a întâmplat după ce directorul general Elon Musk a scris pe Twitter că preţul acestora este prea mare.

“Preţul acţiunilor Tesla este prea mare”, a scris Musk pe Twitter, într-unul dintr-o serie de mesaje neobişnuite, inclusiv unul în care a citat fragmente de imnul naţional al Statelor Unite şi a afirmat că îşi va vinde aproape toate bunurile fizice.

Declinul acţiunilor a şters circa 13 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a Tesla şi aproape 3 miliarde de dolari din valoarea participaţiei deţinută de Musk la companie.

La peste două ore după publicarea tweeturilor, Tesla nu a răspuns solicitărilor de comentarii. Twitter a refuzat să comenteze.

Publicaţia Wall Street Journal a relatat că Musk a răspuns unui email în care a fost întrebat dacă glumeşte sau dacă tweetul a fost aprobat înainte de a-l publica afirmând :”Nu”.

Nu a fost prima oară când Musk a publicat tweeturi provocatoare. În august 2008, Musk a scris pe Twitter că a asigurat finanţarea pentru o posibilă retragere de la bursă a Tesla. Acest anunţ a dus la proces de fraudă intentat de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare. Musk a încheiat un acord cu SEC, acceptând plata unei amenzi de 20 de milioane de dolari şi aprobarea tweeturilor care includ informaţii importante despre companie de către un avocat al Tesla.