Dosarul Simonei Halep este blocat la Sport Resolutions

Sport Resolutions a informat, zilele trecute, că, deocamdată, n-a ajuns la niciun verdict în cazul Simonei Halep și că perioadă de așteptare a răspunsului final se va prelungi, însă asta nu este tot, după ce va fi oferit răspunsul final, părțile implicate se vor adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

La rândul său, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a precizat vineri, 11 august 2023, că, momentan, cazul Simonei Halep este blocat la Sport Resolutions, motiv pentru care nu poate comenta deloc situația ei.

„Dragă domnule (jurnalist), nu a apărut nicio schimbare. Curtea de Arbitraj Sportiv (n.r. numită și Tribunalul de Arbitraj Sportiv) nu a înregistrat nicio procedura legală cu privire la chestiunea descrisă de dumneavoastră. Este de cunoștință publică faptul că dosarul se află în continuare în gestiunea agenției Federației Internaționale de Tenis (n.r. ITIA), mediat de Sport Resolutions UK”, este răspunsul Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

SURSA FOTO: Adevărul

Simona Halep, pe lista sportivilor care au corupt tenisul

Aceasta nu este singura problemă cu care se confruntă, acum, Simona Halep. În prezent, vedeta apare pe „lista rușinii”, fiind acuzată că a adus corupția în lumea tenisului. Numele ei apare alături de jucătorii de tenis Jenson Brooksby (SUA) și Mikael Ymer (Suedia), implicați într-un scandal de dopja, și de arbitrul Percy Flores, care a primit deja 12 ani de suspendare pentru că modifica scorurile meciurilor de tenis și pentru că i-a cerut unui oficial să aibă un comportament corupt.

„Corupția pune stăpânire pe lumea tenisului: un arbitru a primit o interdicție de 12 ani și o amendă de 15.000 de dolari pentru încălcarea regulamentului”, scrie într-un articol publicat de Essentially Sport, care a creat acea „listă a rușinii”.

Jenson Brooksby a acceptat o suspendare provizorie din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului, după ce a fost acuzat că a ratat trei teste antidoping timp de 12 luni consecutive, iar Mikael Ymer a fost suspendat din tenisul profesionist pentru o perioadă de 18 luni, după ce Federația Internațională de Tenis a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru că a avut trei abateri de la testarea antidoping în afara competiției.

Agenția Internațională de Integritate în Tenis l-a suspendat, totodată, pe Percy Flores pentru o perioadă de 12 ani pentru că a modificat scorurile meciurilor de fotbal pentru pariuri, a introdus intenționat rezultate incorecte și a cerut unui alt oficial să aibă un comportament corupt. El a comis 31 de abateri de conduită între noiembrie 2021 și octombrie 2022.