În Pro România se discută despre o scindare iminentă, după ce 7 deputați ai partidului au votat guvernul Ludovic Orban,  iar Victor Ponta, liderul formațiunii politice, le-a cerut demisia, .

Dacă se ajunge la o ședință pentru excluderea lui Georgian Pop, Mircea Banias, Sorin Cîmpeanu, Damian Florea, Daniel Constantin, Emilia Meiroșu și Liviu Balint, pot apărea probleme mari de tot. Surse din partid au declarat că se încearcă să se evite un scandal monstru și ruptura să se producă cât mai civilizat, fără ”sânge pe pereți”, anunță stiripesurse.ro.

Cu atât mai delicată este situația în două cazuri – Constantin și Cîmpeanu – , cu cât e vorba de prim-vicepreședinți ai partidului dar și de copreședintele alianței electorale ”Un OM” (Sorin Cîmpeanu).

Iar parlamentarii din Pro România care au votat cu Orban spun că nu prea există bază statutară pentru excluderea acestora și că s-ar ajunge la un război inutil în instanță, având în vedere că deciziile oricum trebuie să treacă pe la președintele comisiei de etică a partidului, care este Sorin Cîmpeanu, unul din ”disidenți”, lucru care ar complica suplimentar lucrurile.

A doua variantă și cea spre care se îndreaptă lucrurile în Pro România este o despărțire amiabilă prin demisiile unor parlamentari din cei 7.

”O parte din parlamentari iau în considerare, ca un gest de asumare a ceea ce s-a întâmplat ieri, să își dea demisia după solicitarea lui Victor Ponta, considerând că a fost decizia corectă politic și pentru Pro România și pentru țară”, conform sursei citate.

Problema este însă că, la pachet cu demisionarii, în efect de cascadă ar putea să plece din Pro România și o serie de organizații. ”O să fie o scindare dacă se ajunge acolo”, au spus surse din partid.