Surse din conducerea partidului susţi, pentru adevarul.ro, că Liviu Dragnea nu o vrea pe Olguţa Vasilescu la Dezvoltare, ca să nu prindă mai multă putere în partid. De altfel, Olguţa Vasilescu a trimis o săgeată către Liviu Dragnea. „Au fost mulţi colegi de-ai mei care au zis că era mult mai bine să merg de la început la Dezvoltare“, a spus Olguţa Vasilescu. Sursele citate susţin că Dragnea s-a opus vehement ca Olguţa Vasilescu să treacă de la Muncă la Dezvoltare, oferindu-i Ministerul Transporturilor. Acum, singura şansa ca fostul ministru al Muncii să rămână în Guvern e Ministerul Dezvoltării, acolo unde preşedintele Klaus Iohannis nu mai poate refuza a doua propunere, după ce l-a respins pe Ilan Laufer.

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis, marţi, să-i susţină pe Lia Olguţa Vasilescu şi pe Mircea Drăghici pentru portofoliile Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi, respectiv, Transporturilor.

Decizia a venit după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a respins propunerile făcute anterior pentru cele două ministere Ilan Laufer – Dezvoltare Regională şi Lia Olguţa Vasilescu – Transporturi, pe motiv că sunt nepotrivite.