PSD a pierdut rușinos alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis, iar acum social democrații încearcă să strângă rândurile. Nu au nici președinte după ce Liviu Dragnea a ajuns la pușcărie. Mai mult, social democrații duc lipsă și de un candidat cu șanse pentru cursa prezidențială.

În disperare de cauză, aceștia l-ar propune pe Mihai Gâdea. Variantă falimentară, spune Traian Băsescu. Fostul președinte a râs de vedeta Antenei 3. „Mi-aţi pus în faţă un nume foarte antipatic mie, acest Gâdea, dar cred că PSD dacă şi-l ia ca şi candidat face 0,5% în primul tur. Nu glumesc. Vorbesc serios. Sigur că exagerez cu 0,5%, dar unul ca Gâdea nu are nicio şansă să fie preşedintele României. A coborât destul de mult nivelul de exigenţă la prezidenţiale dacă am ajuns să vorbim că e posibil să fie candidat Gâdea sau soţul doamnei Firea. S-a depreciat mult ideea de portret robot al candidatului pentru Preşedinţia României”, a declarat Traian Băsescu în direct la România TV.

Acesta a mai spus că Gâdea „e vulnerabil dacă îl buşeşte cineva. El e tare dacă vorbeşte singur.  Trebuie să faci şi acte de binefacere. Dacă vrea să candideze, îl pot lua să îl antrenez câteva săptămâni”.

Această variantă a fost lansată de Ion Cristoiu, care a spus că Mihai Gâdea a fost testat în sondaje interne de partid şi ar putea chiar să câştige

Despre Dan Puric, profil de candidat, Băsescu a răspuns: „Dan Puric e isteţ, e un om care, la ce i-am ascultat din conferinţe, e un om care are un set de gânduri. Nu ştiu, nu neapărat şi de valori. De multe ori nu îl aprob, dar ar putea fi un bun vorbitor şi care nu s-ar intimida în faţa unui preopinent”.

Despre Aurel Pop, fostul şef de stat susţine: „Aurel Pop e altceva. Ar fi o figură care ar impune şi ca independent, darămite dacă ar fi şi susţinut de un partid”.