Claudia Țapardel anunță un final greu pentru Kovesi . Aceasta afirmă că ”indiferent cine va câștiga sau va fi selectat pentru funcția de procuror european, va câștiga Germania. Într-adevăr, doamna Kovesi este susținută pe filieră germană, sunt numeroși eurodeputați germani, din grupul PPE, care o susțin, în mod surprinzător, pe doamna Kovesi. Mai avem candidatul Germaniei, iar cel care candidează din partea Franței are o orientare filogermană foarte bine cunoscută la Bruxelles. Germania își dorește atât de mult această poziție pentru că, dincolo de această poziție, există o dezbatere în PE de a lega acordarea fondurilor europene de respectarea statului de drept.” 

Europarlamentarul PSD s-a opus ferm unei asemenea propuneri prin care să fie legată finanțarea de la Bruxelles de statul de drept, cu atât mai mult cu cât nu există instrumente de evaluare. 

”Germania duce o politică păguboasă, acesta este substratul candidaturilor de procuror-șef, în spatele acestei propuneri de procuror-șef stă această viziune de a tăia din finanțarea destinată în general țărilor din Centrul și Estul Europei” a mai spus europarlamentarul PSD pentru DC News.