Laura Codruța Kovesi mai are de așteptat până pe 10 aprilie pentru a vedea dacă poate ocupa funcția de procuror șef european. Deși se bucură de susținerea declarată a președintelui Parlamentului European, Kovesi nu a reșit să convingă echipele de negociatori că este persoana indicată pentru acest post.

La Bruxelles, a avut loc joi, cea de-a treia rundă negocieri iar rezultatul a fost același ca și în cazul primelor două întâlniri. Adică nu s-a luat nicio decizie. Trebuie amintit că fosta șefă a DNA se bucură de susținerea Parlamentului European, în timp ce contracandidatul său, francezul Jean-Francois Bohnert, este sprijinit de Consiliul UE.

În urmă cu o zi, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a avut o declarație de susținere pentru Kovesi. Oficialul european a cerut Guvernului să nu îi mai pună piedici fostei șefe a DNA. El a s-a declarant îngrijorat față de situația în care se găsea Kovesi – plasată sub control judiciar – și a spus că aceasta se bucură în continuare de sprijinul Parlamentului European. Aceeași poziție a exprimat-o și Comisia Europeană.