Astfel, în luna martie a acestui an, salariul mediu net din Sănătate şi asistenţă socială s-a cifrat la 1.578 lei, în creștere cu doar 5,5% comparativ cu nivelul de 1.495 lei, cât era leafa medie din acest sector în luna martie 2013.

 

Pentru comparație, de la un an la altul, câștigul salarial nominal mediu net din economia românească a crescut cu 7,2%, ajungând la 1.829 lei.

 

Raportat la luna februarie, salariul mediu net din domeniul sanitar a crescut abia sesizabil, cu doar 1,7%, arată cifrele INS.

 

Acestea sunt salariile medii din domeniul sănătății. Acestea, însă, diferă mult în sectorul bugetar față de sectorul privat.

 

De altfel, persoanele care doresc să se angajeze în acest sector, însă pe lefuri frumoase, o pot face dacă aleg unitățile medicale private și ofertele din străinătate. În total, site-ul de joburi eJobs.ro are o ofertă de peste 1.500 locuri de muncă pentru domeniul Medicină umană. Ofertele variază între unități medicale private din România și oferte pentru angajare în străinătate în țări precum Marea Britanie, Germania, Irlanda.

 

Se caută asistente medicale, medici de familie, farmaciști, dar și infirmiere și specialiști în vânzările din domeniul medical etc. Trimite-ți CV-ul pentu a-ți găsi cel mai potrivit job în domeniul medical.