Vicepremierul Viorel Ștefan nu este dorit sub nicio formă să facă parte din Comisia Europeană de Conturi. Plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg a respins, marți, candidatura acestuia. El a fost propus de către Guvernului României pentru postul de membru al Curții Europene de Conturi.

Anunțul a fost făcut chiar de către europarlamentarii Cristian Preda şi Siegfried Mureşan.

“Plenul Parlamentului European tocmai a respins candidatura vicepremierului Viorel Ştefan pentru Curtea Europeană de conturi. După ce candidatul Guvernului Dăncilă pentru funcţia de membru al Curţii Europene de Conturi a primit vot de blam în comisia de specialitate a Parlamentului European trebuia să înţeleagă mesajul: este insuficient pregătit pentru această funcţie. Nu a convins comisia de specialitate şi singurul lucru pe care putea să-l facă era să-şi retragă candidatura. Nu a înţeles şi a preferat să ducă ruşinea în plenul Parlamentului European”, a scris Siegfried Mureşan pe pagina sa de socializare.

El a povestit că în plen, europarlamentarii au urmat avizul negativ al specialiştilor din Comisia pentru control bugetar şi au confirmat votul negativ cu un scor “usturător”: 222 voturi “pentru” şi 372 voturi “împotrivă”.

“Guvernul Dăncilă a pierdut de două ori. În timp ce candidatul croat a primit avizul Parlamentului European, candidatul Guvernului Dăncilă a eşuat. Guvernul trebuia să retragă candidatul şi să nu se facă de ruşine în plenul PE”, a spus Mureşan.

La rândul său, europarlamentarul Cristian Preda, a comentat ironic :”Plenul PE a respins candidatura vicepremierului Viorel Ștefan la Curtea Europeană de Conturi. Încă un succes al guvernului Dăncilă…”.