CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a vorbit în repetate rânduri despre moartea inevitabilă a companiei sale, iar conform convingerii lui, firmele mari tind să trăiască doar pentru “decenii”.

Bezos a spus chiar că speră că va muri înainte de falimentul companiei pe care a crescut-o.

Jeff Bezos a înfiinţat Amazon în 1994, iar de atunci a devenit un „monstru” de tehnologie – momentan cea mai valoroasă companie din lume – care l-a transformat în cel mai bogat om din istoria modernă.

Dar miliardarul pare convins că Amazon este sortit să moară. De trei ori în ultimii cinci ani, Bezos a vorbit despre sfârşitul inevitabil al firmei, scrie Mediafax.

O asemenea discuţie este total neobişnuită pentru un CEO al unei companii importante. Cu presiunea pieţei şi cu investitorii exigenţi care se uită peste umăr, directorii executivi sunt în mod normal neabătut de pozitivi cu privire la perspectivele firmei lor.

 La Bursa de la New York, acţiunile Amazon au urcat cu 4,7% astfel încât capitalizarea bursieră a companiei americane a urcat la 865 de miliarde de dolari, în timp ce titlurile Apple au înregistrat un avans de 2,1%, iar capitalizarea bursieră a grupului informatic american s-a situat la 864,8 miliarde de dolari.