În perioada iulie – septembrie 2015 compania chineză a înregistrat costuri de 923 milioane de dolari în urma concedierii a 3.200 de angajaţi şi a încetinirii vânzărilor de smartphone-uri. Veniturile Lenovo au urcat cu 16% în trimestrul trei din 2015, la 12,2 miliarde de dolari. În China, veniturile au scăzut cu 12%.

După publicarea rezultatelor financiare, acţiunile Lenovo au crescut cu peste 5% la Bursa de la Hong Kong. Anul acesta titlurile companiei au scăzut cu aproximativ 25%.

În perioada iulie – septembrie 2015 vânzările de PC-uri au scăzut iar vânzările de smartphone-uri şi tablete au încetinit pe plan global, a anunţat Lenovo.

Pe piaţa globală a telefoanelor mobile inteligente, cota Lenovo a urcat la 5,3% în trimestrul trei din 2015, compania ajungând pe locul patru în lume.

'Ne-am majorat semnificativ livrările de smartphone-uri pe pieţele emergente, în linie cu strategia noastră. Ştim că în China concurenţa este intensă, ne reorientăm', a afirmat directorul general Yang Yuanqing. AGERPRES