Potrivit unei analize Reuters, mai mult de 5 milioane de americani au fost infectaţi cu noul coronavirus de la începutul epidemiei în Statele Unite, acest număr reprezentând un sfert din totalul înregistrat pe glob.

Acest prag de 5 milioane de contaminări a fost depăşit sâmbătă.

Sursa citată mai precizează că există o persoană infectată la fiecare 66, SUA este cea mai afectată ţară din lume.

În ceea ce privește numărul de decese, în Statele Unite au fost înregistrate oficial şi 162.422 de decese, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Dr. Anthony Fauci a declarat săptămâna aceasta că, până la finalul anului, ar putea exista cel puţin un vaccin sigur şi funcţional.

Vaccinul apare înainte de alegeri

Totodată, preşedintele Donald Trump s-a declarat optimist și a spus că, mai mult, până pe 3 noiembrie – data la care au loc alegerile prezidenţiale – este posibil ca SUA să aibă deja un vaccin împotriva Covid-19.

Legat de mari puteri afectate de pandemie, Statele Unite sunt urmate de Brazilia, care a trecut pragul de 3 milioane de contaminări şi pe cel de 100.000 de decese, iar India este clasată pe locul al treilea în lume, cu mai mult de 2 milioane de cazuri.

La nivel global, de la descoperirea coronavirusului în Wuhan (China), la finalul anului trecut, au fost înregistrate 19,57 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 725.900 de decese. Din totalul celor diagnosticaţi, peste 11,8 milioane de oameni au fost declaraţi vindecaţi.