Marcel Ciolacu a vorbit pe larg despre posibilitatea ca Guvernul Orban să majoreze pensiile cu 40 la sută, de la 1 septembrie.

„E nedrept! În primul rând, clasa politică, în acest moment, nu se ridică la așteptările românilor. Românii au avut și au în continuare alte așteptări de la noi. Cred că așteptau să ne unim și să găsim soluții împreună. Ultima persoană și poate cea mai îndreptățită să facă acest lucru ar fi trebuit să fie președintele României. În schimb, a considerat că trebuie să revină la jocul cu dușmanul public, PSD, mai nou și alte instituții fundamentele în statul român, lucruri nepermise pentru un președinte european, dar și pentru vremurile pe care le trăim, ținând cont de pandemie”, a spus el pentru DC News

„Nu văd o coerență la Guvern, să vină cu niște soluții pentru pensionari. În schimb, nivelul de trai cel mai afectat este la pensionari. În acest moment, fără să vii cu un plan coerent și fără nicio mărire la pensii, este o condamnare. Să ne fie foarte clar: pensia nu e dată din milă de către stat. Oamenii au muncit să aibă aceste pensii!”, a spus Marcel Ciolacu.

Chiar dacă le majorează, nu le va majora cu 40 la sută! Puterea de cumpărare va scădea în România. (…) Va fi o promisiune că diferența se va da anul viitor, iar anul viitor vom intra în regula de deficit bugetar și ni se vor impune restricții la cheltuieli. Europa va cere un plan”, a adăugat Marcel Ciolacu.