Cum s-a ajuns la o asemenea situaţie? Şefii au venit cu explicaţii. 
Este vorba despre aproape 800 de oameni care vor ajunge şomeri, după ce vor fi daţi afară din două companii de confecții textile. Totul se întâmplă din cauza scăderii numărului de comenzi și a situației financiare tot mai instabile a celor două firme.

Cele două companii fac parte din rândul marilor angajatori ai județului Teleorman. Una dintre cele două companii a fost premiată de municipalitatea din Alexandria pentru activitate și contribuția la bugetul local al reședinței de județ. 

O societate va concedia 600 de angajați din punctele de lucru Alexandria și Zimnicea, dintr-un total de 1.201 salariați, iar cealaltă va disponibiliza 178 de oameni din Turnu Măgurele, dintr-un total de 334 de salariați, anunţă cei de la ITM Teleorman, citaţi de mediafax.

„Într-adevăr, pe fondul dificultăților economice întâmpinate pe piața confecțiilor textile, două societăți comeciale care activează și în județul Teleorman (…) au notificat ITM Teleorman asupra intenției de a proceda la concedieri colective, în perioada decembrie 2018- ianuarie 2019“, a declarat directorul ITM Teleorman, Emil Ciobanu.

Cele două firme au o situaţie financiară instabilă, dar ITM Teleorman anunţă că dacă vor exista suspiciuni de încălcare a legislației muncii va face controale tematice, care vor avea în vedere respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la derularea procedurii de concediere colectivă, prin raportare la prevederile Codului Muncii și ale contractului colectiv de muncă aplicabil, fiind posibilă așadar chiar și o consultare cu salariații. Cele două companii de confecii textile fac disponibilizări de o asemenea amploare pentru prima dată de când s-au înfiinţat.