Începând cu data de 1 iunie, atât constănțenii, cât și turiștii, vor trebui să plătească taxa de parcare pentru zona 0 de luni până duminică inclusiv, de la ora 8:00 până la 20:00.

Potrivit focuspress, tarifele care urmează să se implementeze vor fi: Zona 0 – 4 lei/h, prima oră 2 lei (conține primele 30 de minute gratuite, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 123/2021), 2 ore – 6 lei, 3 ore – 10 lei.

Cum se poate achita taxa de parcare?

Achitarea parcării se va putea face, de asemenea, prin SMS, utilizând aplicația „Constanța Parking“, on-line, cu card bancar sau prin tichete răzuibile, sau prin plata la parcometre.

Parcarea de poate plăti în mod direct utilizând parcometrele, și sunt posibile mai multe modalități de plată: bancnote, monede și card bancar contactless. În cazul în care apare o defecțiune la una dintre modalitățile de plată, celelalte funcționează în parametri normali, fără a bloca sistemul. Configurarea modalității de plată a parcometrelor se realizează după introducerea numărului de înmatriculare. Trebuie însă menționat faptul că automatele nu dau rest.

Automatele electronice pentru plata taxei de parcare funcționează în regim autonom, cu energie solară, acumulatorii reîncărcabili permițând funcționarea independentă 24 de ore din 24.

În perioada de extrasezon, în stațiunea Mamaia se achită peste tot tariful pentru Zona 2. Nu se percep costuri în weekend sau în zilele legale de sărbătoare.

Echipamentele sunt situate în următoarele locații: zona Pescărie, zona Aqua Magic, zona Hotel Aurora, Promenada 1 – zona Restaurant Azur, Promenada 1 – zona Hotel Golden Palace/Sulina, Promenada 1 – zona Hotel Ovidiu, zona Hotel Hefaistos / Melody, zona Belagio/Cazino, zona Cazino Hotel Scapino Junior, Promenada 2 – zona Castel, Promenada 2 – zona Hotel Tomis, zona Pasarela Hotel Rex, prevăzut cu modul de detecție a gradului de poluare.

Începe programul Litoralul pentru Toți

Vă reamintim că miercuri, 3 mai, începe programul Litoralul pentru Toți. Acesta este un program destinat turiștilor care doresc să-și petreacă sejurul la mare în extrasezon, atunci când stațiunile și plajă sunt mai libere. Programul presupune reduceri semnificative la tariful de cazare pentru sejururile de 6 nopți.

Acest program este o măsură socială dezvoltată de Federația Națională a Turismului Românesc în care sunt incluse unități de cazare care au prețuri mult mai avantajoase față de cele din vârf de sezon.

Programul Litoralul pentru Toți se desfășoară în perioada 3 mai – 20 iunie și 1 septembrie – 15 octombrie, iar în cadrul lui se înscriu an de an hoteluri de 2, 3 și 4 stele din toate stațiunile de pe litoralul românesc.

De asemenea, angajații care beneficiează de vouchere de vacanță își pot plăti cazarea folosind aceste tichete.

Printre hotelurile participante la „Litoralul pentru toți 2023” se numără Hotel Modern, Hotel Central și Hotel Voila din Mamaia, Hotel Vis, Hotel Cupidon și Hotel Minerva din Eforie Nord, Hotel Q din Neptun-Olimp, Hotel Dana din Venus și Hotel Corsa din Mangalia, transmite litoralulromanesc.ro.