Deutsche Telekom va plăti  800 milioane euro fondului de capital privat Mid Europa care deţinea restul de 39,23% din acţiunile T-Mobile Cehia.

Deutsche Telekom continuă astfel strategia de extindere în Europa de Est. Grupul a convenit în luna noiembrie preluarea operatorului polonez de servicii de telefonie fixă destinate companiilor GTS Central Europe.

 "Achiziția acțiunilor rămase este un pas firesc spre optimizarea portofoliului nostru și susține transformarea noastră într-un operator Pan-european", a declarat Claudia Nemat, Board Member for Europe and Technology la Deutsche Telekom. "Republica Cehă este o piață importantă pentru Deutsche Telekom datorită dimensiunii și a structurii sale, " a adăugat Nemat.

Tranzacția nu este supusă aprobărilor autorităților de reglementare.

Publicaţii din Grecia au scris recent că grupul german Deutsche Telekom şi-a exprimat interesul pentru preluarea şi restului de 10% din acţiunile companiei de telefonie Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care se mai află în posesia statului grec.  “Timotheus Hoettges, noul director general de la Deutsche Telekom (companie care deţine 40% din acţiunile OTE) s-a întâlnit cu premierul grec, Antonis Samaras, şi cu managamentul OTE, ocazie cu care le-a spus că preluarea restului de 10% din acţiuni ar fi benefică pentru Deutsche Telekom”, a scris presa din Grecia

Deutsche Telekom a dezminţit informaţiile. “Toate acestea sunt zvonuri şi speculaţii pe care nu le comentăm”, a declarat un purtător de cuvânt al Deutsche Telekom, Elpida Trizi.

Te-ar putea interesa și: