Acordul soluţionează acuzaţiile de corupţie lansate de Departamentul Justiţiei şi Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA la adresa Deutsche Telekom şi diviziei sale din Ungaria, care ar fi plătit în 2005 şi 2006 aproximativ 12,2 milioane de euro (15,8 milioane de dolari) în schimbul unor beneficii pentru afacerile derulate în aceste ţări sau pentru extinderea afacerilor, scrie Agerpres.

Foşti directori ai Magyar Telekom, cu ajutorul intermediarilor din Grecia, au făcut lobby în rândul oficialităţilor din Macedonia pentru a preveni implementarea noilor reglementări care aveau ca scop liberalizarea pieţei macedonene de telecomunicaţii.

Oficialităţile din Macedonia au acceptat să întârzie intrarea unui al treilea operator de telefonie mobilă pe piaţa macedoneană de telecomunicaţii, în plus faţă de alte beneficii, în schimbul mitei 4,88 milioane de euro.

În Muntenegru, Magyar Telekom a efectuat plăţi incorecte de 7,35 milioane de euro legate de achiziţia unei companii de telecomunicaţii de stat.

Deutsche Telekom deţine 40% din OTE, proprietarul Romtelecom.