Potrivit Manager Magazin, care citează surse din interiorul companiei, Deutsche Telekom discută cu mai mulţi candidaţi interesaţi de preluarea T-Mobile, precum Dish Networks, însă Comcast este candidatul preferat al echipei manageriale de la Deutsche Telekom deoarece are o forţă financiară mai mare şi poate prelua toate acţiunile T-Mobile US. Deutsche Telekom deţine 66% din acţiunile T-Mobile US, al patrulea operator de telefonie mobilă din SUA şi o companie cu o valoare de piaţă de aproximativ 31,5 miliarde de dolari.

Sectorul de media şi telecomunicaţii din SUA trece în prezent printr-o fază de concentrare după preluarea operatorului de televiziune prin satelit DirecTV de către AT&T pentru 49 de miliarde de dolari şi a Time Warner Cable, al doilea operator de cablu american, de către numărul trei Charter Communications pentru 56 de miliarde de dolari.

În luna aprilie a acestui an, Comcast a renunţat la intenţia de a prelua Time Warner Cable după ce s-a lovit de opoziţia autorităţilor americane din domeniul concurenţei. Prin preluarea T-Mobile, Comcast ar putea oferi televiziune prin cablu, Internet, telefonie fixă şi mobilă într-un singur pachet.

Deutsche Telekom este prezent în aproximativ 50 de ţări şi are circa 228.000 de angajaţi la nivel mondial. Grupul a generat venituri de 62,7 miliarde euro în anul financiar 2014, mai mult de 60% din această valoare consemnată în afara Germaniei.

Brand-ul Telekom România este prezent pe piaţa românească din anul 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi Cosmote România. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: