Profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA), excluzând elementele excepţionale, a scăzut cu 2,6%, la 4,66 miliarde de euro (6,30 miliarde de dolari), în urma investiţiilor pentru atragerea de noi clienţi. Rezultatele Deutsche Telekom depăşesc estimările analiştilor, care se aşteptau la un câştig de 4,58 miliarde de euro.

Pentru acest an compania germană se aşteaptă la un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare, excluzând elementele excepţionale, de aproximativ 17,5 miliarde de euro şi la un flux de numerar de 4,5 miliarde de euro.

Veniturile Deutsche Telekom au crescut cu 6% în trimestrul trei din 2013, la 15,5 miliarde de euro, depăşind estimările analiştilor, de 15,31 miliarde de euro. Cel mai semnificativ avans a venit de la divizia din SUA, T-Mobile, care a atras peste un milion de clienţi noi în perioada iulie-septembrie 2013.

Potrivit unor informaţii apărute recent în presă, Deutsche Telekom analizează posibilitatea preluării unui operator de telefonie fixă pentru a-şi consolida poziţia în Europa de Est, printre firmele cu care grupul german a purtat discuţii numărându-se GTS Central Europe şi Netia SA.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom.
Sursa: Agerpres