Premierul Viorica Dăncilă se află în aceste zile în SUA unde partcipă la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). Presa americană a dezvăluit că premierul României este cazat la hotelul președintelui Donald Trump în timpul vizitei sale în Washington. “Ea este primul șef al unui guvern străin despre care se cunoaște că a rezervat o cameră în hotel în ultimul an”, conform postul public de radio din New York, wnycstudios.org. “ Șederea la International Trump Hotel a Vioricăi Dăncilă, care participă la întâlnirea anuală AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) oferă cea mai recentă dovadă că orgaizația lui Trump continuă să facă afaceri cu oficiali străini”, arată publicația amintită. Potrivit sursei citate “astfel de plăți ar putea încălca prevederile Constiției privind combaterea corupției, care interzic președintelui să accepte cadouri sau recompense din partea guvernelor străine”.

Vezi și Discurs incredibil al lui Dragnea. „Iohannis își urăște țara”

Mai mult, postul de radio a susținut că “Dăncilă a fost văzută vineri seara în incinta hotelului, înconjurată de un grup de aproximativ opt persoane, după ce a părăsit restaurantul hotelului BLT Prime”. Ea s-ar fi îndreptat spre unul din lifturille din clădire, care funcționează pe baza cardurilor de la cameră primite de oaspeților hotelului. “Ea a fost văzută din nou duminică, cum intră într-un lift imediat după ora 18:00. Luni, ea a postat o fotografie cu ea însăși întâlnindu-se cu vicepreședintele Mike Pence la AIPAC”, a spus sursa citată.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă participă zilele acestea în SUA, la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), unde a avut o întrevedere cu Președintele AIPAC, Morton Fridman, directorul executiv AIPAC, Howard Kohr, și directorul pentru relații internaționale al AIPAC, Stephen Schneider. Dăncilă a reușit să gafeze și aici. Prezentă la eveniment, a susținut un discursulîn cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). În acel moment, Dăncilă a pronunțat greșit ”Camp David”. ”În anii 1960 și 1970, când alte țări și-au întrerupt relația cu Israelul, noi am consolidat-o. Am făcut un lucru corect, am făcut ceea ce trebuia, fiindcă prietenia are valoare atunci când e nevoie de ea. Am rămas o voce importantă în timpul procesului de pace, în special cel de la Champ David, care a adus pacea dintre Israel și Egipt”, a susținut Viorica Dăncilă.

Citește și Noua gafă pentru Viorica Dăncilă. Cum s-a făcut de râs în SUA