Alexandra Măceșanu, tânăra de 15 ani ucisă de Gheorghe Dincă, a reușit să sune la 112 şi să ceară ajutorul de pe unul dintre telefoanele criminalului. Acesta le-ar fi lăsat în casă, la îndemâna fetei, pentru că ştia că nu funcţionează. În plus, ar fi ucis-o pe Alexandra într-un moment de furie după ce a observat că fata a pus mâna pe unul din telefoane, a declarat luni la Antena 3 avocatul Bogdan Alexandru, primul avocat al lui Dincă.

„Gheorghe Dincă când a fost întrebat de anchetatori despre motivația pe care a avut-o când le-a luat viața acestor fete, a declarat că nu își poate explica lucrul acesta. A fost întrebat în ce moment a lovit-o pe Alexandra și a spus clar, fără nicio ezitare că într-un accces de furie că a văzut că a pus mâna pe un telefon, deși i-a spus înainte să nu pună mâna pe nimic.

Era conștient că a lăsat acel telefon acolo, însă știa că telefonul nu funcționa. Erau două sau trei telefoane pe care le avea acolo despre care el ştia că nu funcţionează”, a declarat avocatul.

Cele 3 telefoane vor fi percheziționate informatic în cursul zilei de marți. Inițial, s-ar fi dorit ca percheziția să aibă loc la București, dar anchetatorii o vor face la Caracal, în fața lui Dincă și a avocatului său.