Au apărut primele informații despre Liviu Dragnea și prima noapte petrecută în penitenciarul Rahova.

Încă de luni, s-a aflat că celula în care urma să stea liderul PSD a fost vopsită. Potrivit jurnaliștilor de vla știrile Protv, în clipa în care a pășit în spatele gratiilor, acesta şi-a luat în primire celula destinată VIP-urilor, prin care a mai trecut și Adrian Năstase, alt fost preşedinte al PSD. Celula este învecinată cu cea pe care o ocupă acum fostul primar al Constanței, Radu Mazăre.

Dragnea s-a uitat la televizor, dar a ratat cina, însă, spun surse din interior, cel mai probabil a venit cu mâncare de acasă.

Marți dimineață va intra în programul de evaluare medicală și psihologică şi va fi în carantină pentru o perioadă de 21 de zile.

Până să ajungă la Rahova, Dragnea a fost urmărit pas cu pas de către jurnaliști. El a încercat să scape de aceștia, trimițindu-i pe o pistă falsă și folosind un alt autoturism drept momeală. Cu toate că mașina în care s-a aflat liderul PSD a avut geamuri fumurii, presa a reușit totuși să surprindă câteva imagini cu el.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru instigarea la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teolorman. El a aşteptat acasă verdictul instanţei supreme, de unde a lipsit şi de la dezbaterile finale. O variantă favorabilă pentru el ar fi fost că verdictul să fie amânat din nou. Una dintre cele cinci judecătoare din complet – Luciana Mera – se pensionează de la 1 iunie, iar dacă decizia nu era pronunţată acum, trebuia găsit un alt magistrat ca să o înlocuiască, iar dosarul “Bombonica” urma să fie judecat în apel, de la zero.