Așa cum era de așteptat, Liviu Dragnea s-a declarat nevinovat în fața judecătorilor ICCJ. “Sunt total nevinovat. Nu am avut cunostinta de faptul ca Botorogeanu si Stoica nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus vreodata ca ele nu se prezinta la serviciu. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menține pe cele două în functie”, a spus liderul PSD.

El a susținut că nu a coordonat activitatea DGASPC Teleorman. “Nu se află în subordinea mea, ci a Consiliului Județean, potrivit legii. Atributiile de coordonare le aveau colegiul director si secretarul județului. El era președintele colegiului director. Aceste aspecte erau prevăzute de dispozițiile legale. Niciun presedinte de CJ nu mergea sa controleze instituțiile din subordinea CJ. Atributiile de sancționare era a conducerii Direcției. Direcția se află în subordinea CJ. Directorul directiei era sub autoritatea CJ”, a arătat Dragnea

Întrebat dacă a discutat cu Stoica sau Botorogeanu să se angajeze la acesta direcție, liderul PSD a replicat: “Nu am avut nicio discuție pe aceasta tema, prin care sa le spun sa se angajeze la direcția județeană iar în fapt sa lucreze la PSD. Nici nu am cerut cuiva sa le angajeze”.

El a negat și că ar fi vorbit cu fosta directoare a DGASPC, Alesu Floarea despre această situație. “Nu am avut asemnea discutii despre cele doua angajate”. Mai mult, liderul PSD a susținut că nici în 2008 și nici în 2019 Aleșu nu a venit la el să discute despre cele două.

“Adica eu sa le spun lui Stoica si Botorogeanu sa se angajeze la directia respective si in fapt sa lucreze la PSD. Nici nu am cerut cuiva sa le angajeze. Nu am avut discutii cu Alesu Floarea despre situatia celor două, nici cu alti angajati. Nu este adevarat ca in 2008 Alesu Floarea a venit la mine sa discute despre cele două, nici in 2009”, a punctat Dragnea.