"Noi, dacă nu avem continuitate, lucrări, nu putem să mai susținem o firmă. Piața a căzut. Din 2012 până în prezent. Există o limită pe care nu o poți depăși. Noi am depășit-o, toți drumarii au depășit-o. Când depășești acea limită, apar problemele. Ne-au năpădit datoriile, impozitele", spune Alexandru Horpos, care împreună cu fratele său, controlează compania Straco Grup, care a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 616 milioane de lei (aproximativ 140 milioane de euro). Afacerile companiei s-au prăbușit anul trecut cu aproape 20% față de 2012, când a raportat 872 milioane de lei.

Doi dintre cei mai impor­tanți asfaltatori din România, Alexandru Horpos (Straco) şi Dan Besciu (Euroconstruct 98 Trading SRL), au fost reținuți, miercuri, într-un dosar de spălare de bani, delapidare şi evaziune fiscală. Prejudiciul: 34 milioane de lei, scrie Evenimentul zilei.

În luna noiembrie, Horpos a dat un interviu pentru EVZ în care s-a plâns că oficialii din CNADNR  îşi bat joc de banii publici şi a vorbit despre rolul politicienilor în lucrările de infrastructură.

Horpos are o avere de 65 de milioane de euro, conform ultimei ediţii a Top 300 Capital.

Citiți interviul integral pe evz.ro