Datorită ecranului cu funcţionalitate multi-touch, Aspire Z5761 oferă utilizatorului atât o experienţă dinamică, cât şi una dintre cele mai simple modalităţi de a interacţiona cu PC-ul şi de a vă integra toate tipurile de conţinut multimedia.

Ca punct de plecare pentru această manieră inteligentă de a vă accesa PC-ul şi Internetul, Acer TouchPortal oferă o experienţă cu adevărat directă, reunind o suită completă de aplicaţii touch îmbunătăţite şi gadget-uri pentru distracţie şi divertisment:

•    TouchBrowser este un web browser touch prietenos, conceput pentru căutare, recuperare şi prezentare de informaţii de pe Internet;
•    TouchCam-ul are touch control, o caracteristică extrem de utilă pentru a adăuga efecte video distractive în timp ce sunteţi online pe chat sau faceţi înregistrări cu o anumită temă, pe care să le vizionaţi împreună cu prietenii, pe YouTube™ ;
•    TouchMusic vă permite să navigaţi, să vă administraţi şi să vă rulaţi fişierele preferate cu muzică ;
•    TouchPhoto integrează gestionarea fotografiilor cu capabilităţi de partajare a acestora, fiind special conceput pentru a interacţiona atât cu imagini locale, cât şi cu albume online;
•    TouchVideo include caracteristici precum gestionare şi partajare de fişiere video. Vă permite să savuraţi filme Blu-ray sau DVD, ori înregistrări personale, dar şi să navigaţi şi să partajaţi fişierele dumneavoastră video pe YouTube.

Însă Acer TouchPortal nu este singura modalitate în care Aspire Z5761 vă reuneşte activităţile digitale. Modelul este dotat şi cu Clear.fi, noul sistem de media sharing de la Acer. Clear.fi este o soluţie cross-platformă care funcţionează imediat ce aţi scos produsul din cutie, detectând automat dispozitivele cu compatibilităţi Clear.fi conectate la reţeaua wireless din locuinţă şi apoi permiţând tuturor tipurilor de conţinut digital stocate pe oricare dintre acestea să fie partajate fără probleme, folosind interfaţa media Clear.fi.

În ceea ce priveşte nivelul de performanţă, Acer Aspire Z5761 este un PC avansat, bogat în tehnologii de ultimă oră, concepute special pentru a asigura o experienţă de computing îmbunătăţită. Exploatând a doua generaţie a familiei de procesoare Intel Core, care include Tehnologia Intel Turbo Boost 2.0, capabilă să crească nivelul de performanţă ca răspuns la cele mai solicitante sarcini, cum ar fi editare de fişiere multimedia sau rulare de jocuri dinamice, acest desktop poate oferi viteză optimă, permiţând lucrul în regim de multitasking în condiţii de performanţă superioară şi asigurând divertisment şi productivitate maximă.

Componentele vizuale şi audio de înaltă calitate vă asigură divertisment în condiţii excelente. Având un display mare, de 58,4 cm (23”) Full HD 1080p 16:9, cu timp de răspuns de 5 milisecunde şi soluţii puternice de grafică, veţi surprinde şi cele mai mărunte detalii din filmele, jocurile, fotografiile sau programele TV preferate, datorită imaginilor extrem de clare şi pline de culoare. Componenta audio, fascinantă şi cu performanţe excelente este asigurată de un sistem de boxe stereo 5W, în combinaţie cu sistemul Dolby® Home Theater® v4 de nivel profesionist.

Având în plus unitate optică Blu-ray Disc™ (opţional), cititor de carduri multi-in-one şi tuner TV (opţional), aceste modele reunesc toate faţetele vieţii dumneavoastră, de la filme şi jocuri până la imagini TV: un design all-in-one şi în materie de entertainment.

Conectivitatea completă este asigurată de cele mai avansate tehnologii wireless şi wired: conexiunea la reţea 802.11b/g/n, Gigabit LAN şi opţional Bluetooth® 2.1 încorporat. Microfonul încorporat şi webcam-ul de înaltă definiţie vă ajută să menţineţi legătura cu prietenii şi familia prin chat-uri şi conferinţe video.

În materie de stocare, o capacitate de până la 1,5TB vă oferă spaţiu suficient pentru toate arhivele dumneavoastră digitale. Până la 8GB de memorie DDR3 asigură o rulare excelentă a celor mai solicitante aplicaţii, în timp ce un total de opt port-uri USB vă asigură o conexiune la îndemână pentru toate perifericele.