Înmatriculările de maşini noi din Germania au crescut cu 21% în septembrie, în termeni anuali, iar declinul comenzilor faţă de august, de circa 12%, a fost sub estimări, chiar dacă fondurile destinate programului de casare auto au fost epuizate, a anunţat asociaţia producătorilor germani, VDA, citată de Mediafax.

În septembrie, pe cea mai mare piaţă auto din Europa au fost înmatriculate 316.000 maşini noi, numărul total, aferent primelor trei trimestre, ajungând la aproape trei milioane de unităţi, în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008.

VDA a arătat că, în aceste condiţii, nu mai există temeri privind un declin accentuat al pieţei, după încheierea programului prin care cumpărătorii primeau 2.500 de euro pentru casarea unui automobil noi, la achiziţia unuia nou..

În septembrie, numărul comenzilor primite de producătorii auto a atins 471.200 de unităţi, în creştere cu 31% comparativ cu intervalul similar din 2008, garantând faptul că înregistrările se vor menţine la un nivel ridicat până la sfârşitul acestui an.

Preşedintele VDA, Matthias Wissmann, a declarat că vânzările de maşini germane în SUA au scăzut cu numai 3% în septembrie.

SURSA: Mediafax