Marcel Boloș promovează Ministerul Finanțelor pe social media cu sute de mii de lei

În ciuda promovării austerității, ministerul condus de Marcel Boloș, Finanțele, cheltuie sute de mii de lei pe campanii de promovare.

Aceste informațiilor au fost publicate de minister în SEAP în luna februarie. Ele au fost realizate vara trecută.

Ca exemplu, Ministerul Finanțelor a alocat peste 100.000 de lei pentru a plăti o firmă intermediară să ofere „servicii de promovare a conturilor de social media și a site-ului” său.

Un angajat simplu al ministerului ar putea efectua aceste servicii de promovare. În cadrul Direcției de Comunicare din Ministerul de Finanțe există 17 angajați, inclusiv:

  • un șef de serviciu
  • 2 șefi de birou
  • 9 experți superiori
  • 3 bufetieri
Marcel Boloș
SURSA FOTO: Facebook

Pe ce dă bani Ministerul Finanțelor?

Ministerul Finanțelor are un contract cu firma SC Noise Group SRL în valoare de 103.101,6 lei, cu tot cu TVA. Contractul a fost încheiat pentru servicii de promovare pe platformele de social-media. Scopul este de a populariza conturile de social-media ale Ministerului de Finanțe.

Ministerul intenționează să promoveze postările pe Facebook și Instagram în fiecare zi a săptămânii, cu o expunere minimă de 2.000 de persoane pe zi.

Pe platforma Twitter, se va realiza promovare lunară, în timp ce pe YouTube se va urmări creșterea numărului de vizualizări ale videoclipurilor promovate, cu o țintă minimă de 1.000 de vizualizări per videoclip.

Acest contract a fost semnat în cursul lunii iulie 2023, scrie jurnalul.ro.

Un buget de 532.592,4 lei, cu TVA inclus, a fost alocat pentru materialele de promovare, însă contractul încheiat cu Top Line SRL a fost în valoare de doar 279.531 lei. Acest contract acoperă producția a sute de broșuri, pliante, afișe și calendare.

A fost semnat un contract în valoare de 1,1 milioane de lei pentru elaborarea unui manual de identitate vizuală destinat programului „Tezaur” și unui manual de identitate vizuală pentru programul „Fidelis”.

bani, lei
SURSA FOTO: Dreamstime

Guvernul României trebuie să gestioneze cu grijă resursele

Marcel Boloș a declarat, în august 2023, că guvernul României trebuie să gestioneze cu atenție resursele publice și să se asigure că acestea sunt utilizate eficient. El a subliniat că aceasta este o prioritate esențială pentru a asigura sustenabilitatea fiscală și pentru a promova o creștere economică sănătoasă.

„Guvernul României trebuie mai mult decât oricând să gestioneze cu grijă resursele publice și să asigure utilizarea lor eficientă. Este o prioritate esențială pentru a asigura sustenabilitatea fiscală și pentru a promova o creștere economică sănătoasă”, spunea Marcel Boloș în august 2023.