Vaccinul MMR este dat tuturor copiilor de la vârsta de  nouă luni, motiv pentru care copiii nu sunt la fel de afectați de coronavirus, spun specialiștii de la Universitatea din Cambridge.

Aceștia au descoperit că proteinele cheie din virusul rujeolic, oreion și rubeolă au o similaritate neașteptată cu anumite proteine din virus care provoacă COVID-19, notează The Sun.

MMR ar putea proteja împotriva rezultatelor slabe

„Ipotezăm că MMR ar putea proteja împotriva rezultatelor slabe în infecția cu Covid-19. Prin urmare, propunem că vaccinarea grupurilor de vârstă cu risc cu o vaccinare MMR merită luată în considerare în continuare ca o intervenție adecvată în timp și în siguranță”, susțin cercetătorii.

MMR este un vaccin combinat sigur și eficient, care este utilizat în mod normal pentru a proteja împotriva a trei boli separate – rujeola, oreionul și rubeola – într-o singură injecție.

Cum se administrează

Vaccinarea MMR necesită două doze și se administrează la vârsta de un an și la aproximativ trei ani și patru luni. În Marea Britanie, 95 la sută dintre copiii de cinci ani au avut primul pasaj – ținta Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) – dar doar 87,4 la sută au avut al doilea.